Yeşim’de kadın erkek ilişkileri üzerine keyifli söyleşi

                                                                                                                  11 Mart 2020

 

Yeşim’de kadın erkek ilişkileri üzerine keyifli söyleşi

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle firma bünyesinde yürüttüğü “Bizim Eşit Dünyamız” projesi kapsamında özel bir söyleşi programı organize eden Yeşim, İletişim Danışmanı ve Kurumsal Eğitmen Aslı Uğural ile Mustafa Çor’u konuk etti. 

 

Çalışanlarına 32 yıldır ücretsiz olarak sağladığı kreş hizmetinin yanı sıra WEPs imzacısı olarak, Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nun koordinatörleri arasında yer alarak ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulunda da görev yaparak “Kadın dostu” firma kimliğini perçinleyen Yeşim; “Bizim Eşit Dünyamız” projesi kapsamında kadın ve erkek çalışanlarının birlikte katıldığı özel bir programa imza attı. 

Mavi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve stand-up gösterisi şeklinde kurgulanan söyleşiye katılan İletişim Danışmanı ve Kurumsal Eğitmen Aslı Uğural ile Mustafa Çor, “Birlikte Bir Yolun Hikayesi” başlıklı bir sunum yaptı. Uğural ve Çor, geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak cinsiyet ayrımı yapmayan eğlenceli ve samimi bir dille katılımcıları kadın - erkek ilişkileriyle ilgili bilgilendirdi. Etkinlikte ilk sözü alan Aslı Uğural, ülkemizde kız çocuklarının genel olarak ailelerindeki erkek çocuklarına kıyasla daha fazla toplumsal cinsiyet eşitsizliğine maruz kaldığını ifade etti. Uğural, hangi statüde olursa olsun ve en kurumsal firmalarda görev yapsa dahi kadınların söz konusu ayrımcılığa maruz kalmaya devam ettiğine de vurgu yaptı. Aile ilişkilerinde sorunlar yaşanması durumunda mutlaka yardım istemek gerektiğine değinen Uğural, “Hayatınızda iz bırakacak şeyler için yardım istemekten çekinmeyin. İnanın en kolayı yardım istemektir.” diye konuştu. Uğural, kadın erkek eşitliğinin birçok platformda sıkça dillendirildiğini ancak yerine getirilmesinde zorlanıldığını da sözlerine ekledi.  

 

“Güçlü ve sağlıklı bir beraberliğin sırrı iletişimdir”

Meslek hayatının büyük bölümünde profesyonel yöneticilik yaptığını ve kendi işini kurarak kariyerini sürdürdüğünü ifade eden Mustafa Çor da iş hayatının kadın - erkek eşitliği üzerine kurgulanması gerektiğini, bu alanda oluşacak farkındalığın ardından bu konunun kendine daha fazla yer bulması gerektiğini belirtti. Çiftler arasında yaşanan şiddet konusuna da değinen Çor, “Şiddet, sözün bittiği yerde başlar. Kelimelerle kendinizi ifade edebiliyor, iletişim kurabiliyor ve karşınızdaki insanı dinleme sabrı gösteriyorsanız şiddete gerek kalmaz.” diye konuştu. Çor, çiftler arasındaki ilişkileri bir evin odalarına benzeterek, söz konusu ilişkileri değerlendirirken odaların işlevleri üzerinden değerlendirmek gerektiğini kaydetti. Çor, şöyle devam etti: “Güçlü ve sağlıklı bir beraberliğin en önemli 3 sırrı iletişim, iletişim ve iletişimdir. Karşınızdakini dinliyor ve onu anlayabiliyorsanız varsınız demektir. Eğer çiftler arasında konuşma bitmişse her şey bitmiştir. Hayatımızda bir de ‘90’a 10’ kuralına dikkat etmemiz gerek. Yaşadıklarımızın yüzde 90’ının sorumlusunun kendimiz olduğunu bilmeliyiz. Bunu kabul etmezsek, hayatımızı hep kurban olarak yaşamış ve sorumluluğu hep başkalarına vermiş oluruz. Geri kalan yüzde 10 ise sizin iradenizin dışında yaşadıklarınızdır.”