2009 yılında Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) “Yönetim Kadının Hakkıdır” bildirisini imzalayan Yeşim’in Bursa Fabrikası’ndaki çalışanlarının yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor.
Yeşim, 2013 yılında kadın çalışanları için “Kadın değişirse, toplum değişir” sloganı ile Kelebeğin Dünyası projesini hayata geçirdi. Proje Yeşim sınırlarını aşarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınların sağlık, haklar, kişisel gelişim gibi konularda farkındalık kazanmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
UN Women ve UN Global Compact iş birliği ile oluşturulan “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ne (WEPs) 2015 yılında imza atan Yeşim, böylece cinsiyet eşitliğine ve kadının iş hayatında, toplumda güçlenmesine yönelik çalışmalar yapacağına ve bu çalışmaları her yıl raporlayacağına dair söz verdi. Sürdürülebilirlik Raporlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Yeşim 2015 yılında TÜSİAD’ın iş birliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı’nın desteği ile yürütülen “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı (BADV)” Kurucu üyesi oldu.
Yeşim Grup Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nun kurucu koordinatörlüğünü üstlenerek platformun 2016 yılında hayata geçirilmesinde aktif rol oynadı. Platform, geldiği nokta itibarı ile WEPs imzacısı üyelerinin gücüyle örnek çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.
Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği iş birliğiyle örnek bir çalışma gerçekleştiren Yeşim, iş yerinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddete tolerans göstermeyen bir iş kültürünün geliştirilmesi için 2016 yılında “Evde İşte Eşitlik” projesini hayata geçirdi. Aynı yıl Yeşim çatısı altında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi de hayata geçirildi.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.
Yeşim, kadının güçlenmesi konusunda attığı adımlarla;
Yeşim Cutting Operator Emine Yazbahar explains...